lördag 9 december 2017

Stjärnjul 2017


Stjärnjul 2017

Var: Filadelfiakyrkan, Stockholm

När: 8/12 2017

Var sjutton är Arne Weise? – Svensson, Svensson firar jul.

Traditionsenligt bjuds vi på en kombination av julsånger och väl valda inspel från årets solister i Filiadelfiakyrkan i Stockholm och det är en blandning av återkommande paradnummer och nya låtar vi i publiken bjuds på.

Körerna (en herr och en damkör) bjuder på mäktig körsång av högsta klass vilket får mig att undra vad de skulle kunna åstadkomma med några väl valda ensemblenummer ur våra främsta musikalverk. Det är verkligen mäktigt att lyssna på flerstämmig körsång ur en månghövdad kör och det ger ett enormt djupt till alla välkända julmelodier som denna föreställning bjuder på.

Förutom detta bjuder även en rad inbjudna solister på både julsånger och personliga favoriter och minnesvärdast i år är den från Fantomen på Operan välkända Emmi Christensson som bland annat bjuder på Christines introduktionssång ”Tänk på mig” ur Fantomen och gör det väldigt bra.

Men det är framförallt de många välkända och mindre välkända jullåtarna som står i centrum denna kväll och vill man lyssna på julmusik av bästa märke ska man skynda sig att besöka Filiadelfiakyrkan de dagar de ger Stjärnjul. För detta är så bra körmusik kan bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar