måndag 21 mars 2016

Gift dig med mig lite

Gift dig med mig lite

Var: Stockholms Stadsteater Kilen
När 19/3 2016 (Vanlig föreställning)


Somewhere Over The Rainbow (Trollkarlen från Oz)


Gift med mig lite är ett kammarspel för två där Han (Niklas Riesbeck) bor i en grannlägenhet med Hon (Sara Jangfeldt) och har en högljutt spelande pianist (Carina E Nilsson) som gemensam granne.


Musikaliskt är föreställningen en rundvandring i Sondheims (West Side Story, Sweeney Todd) mer okända musikaler på temat kärlek. Här finns många bra melodier och musikalen visar vilket djup och vilken bredd Sondheim har i sitt musikskapande även om undertecknad kanske hade hoppats på något fler sånger från musikaler jag faktiskt har sett så som West Side Story och Sweeney Todd.


Trots detta är musikalen väldigt bra och njutningsfull och känns som en gedigen sammanfattning av en av vår tids största musikalgeniers samlade verk på ett tema som är allmänt förekommande i många musikaler. Allas vår oförmåga att hitta rätt på kärlekens hav och gifta oss med den vi faktiskt är ämnade för.


Trots att det egentligen bara är två personer på scen (pianisten oräknad) lyckas de två rollerna interagera med varandra väldigt lite under musikalens gång och det skapar i sig en väldigt intressant dynamik mellan de två skådespelarna som är i samma rum fysiskt men ändå oftast är i helt skilda scenrum.


Ska man då gå och se denna? Självklart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar