söndag 19 juli 2015

Broadway Ladies


Broadway Ladies

Var: Boulevardteatern – Pride at Boulevard.

När: 17/7 (Premiär)

I got life, brother! – Hair.

För att göra en bra föreställnings behövs egentligen ingenting utom bra artister, en scen, kläder och några props att leka med. Den gamla sanningen har Trojkan Nöje visat gång på gång genom produktioner som Razzle Dazzle, Misfit och nu i år Broadway Ladies. För vem behöver egentligen ha en stor mångmiljonproduktion när man kan göra precis lika bra teater med hjälp av artister som Sara Birgén, Rebecka Gustafsson, Malva Lardén, Eli Ledenvik, Matilda Randin och Annika Uppenberg?

 

Temat för kvällens föreställning är kvinnor inom musikalteatern i allmänhet och kvinliga kärleksrelationer i synnerhet och detta görs genom att artisterna berättar fakta blandat med låtar från olika kända musikaler i vad som kan betraktas som en konsert men som ändå inte är långt ifrån en fullfjärdad musikalföreställning. Miljön är en torkvind där en grupp kvinnor samlas för att hänga och torka tvätt och samtidigt tala om det som berör dem mest, nämligen kvinnor och deras roller i modern musikalteater.

 

För i dagens teatervärld finns många konventioner och mallar om hur kvinnor och deras karaktärer ska vara och framförallt hur de ska förhålla sig till sina manliga huvudrollsinnehavare och många av dessa konventioner görs det parodi på främst i ett mycket underhållande Broadway medley.

 

Här finns även fantastiska sånger och duetter som sjungs av kvinnliga karaktärer i olika musikaler och en av dem är underbara Take Me Or Leave Me från RENT – En av få musikaler som har en lesbisk kärleksrelation som en betydande del av handlingen.

 

Sammantaget en riktigt bra föreställning och jag har alltid tyckt att Trojkans föreställningar spelas alltför få gånger för att artisterna ska få en chans att utveckla föreställningen och lära känna sina roller på ett sätt som man bara kan genom en lång speltid vilket även ger publiken många möjligheter att se dem. Som läget är nu gäller det att skynda för den spelas bara 17, 18, 24 och 25 Juli men om ni hinner med att se dem rekomenderas denna föreställning varmt och helhjärtat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar