måndag 21 juli 2014

Misfit VG


Misfit på Boulewardteatern.

Var: Boulevardteatern, Stockholm.

När: 19 Juli (Premiär –Endast tre föreställningar!)

Betyg: VG

Trojkan nöjesproduktion ger i samband med årets Pride festival tre föreställningar av en unik och väldigt aktuell nyskriven musikal som de döpt till Misfit. Misfit utspelar sig på klubben med samma namn innan och under en stor feministisk demonstration någon gång efter valet 2014 i en värld präglat av framryckande rasister som konfrontreras med en allt svagare grupp feminister. Det är alltså en skrämmande framtidsvärld vi som besöker Boulevardteatern får ta del av och att denna pärla har inspirerats av den ständigt aktuella klassikern Cabaret gör inte saken mindre skrämmande eller angelägen. Faktum är att denna musikal känns tillräckligt angelägen och aktuell för att sättas upp i något större sammanhang och varför inte på Stadsteatern i samband med valet i höst?

Låtarna i musikalen är nyöversatta låtar från kända musikaler som Wicked,Pippin, Matilda, The Wedding Singer med flera. Det sjungs bra på många håll och just Pippin låtarna passar väldigt bra in i denna pärla. Just Pippin låtarna gör mig väldigt glad eftersom jag har Kulturamas underbara uppsättning av denna musikalpärla i färskt minne.

Ni som har chansen, gå och se! Men skynda för den spelas bara tre gånger i slutet av Juli 2014 och man måste bli imponerad över att ensemblen och det kreativa teamet har lagt ner så enormt mycket arbete för bara tre föreställningar! Eloge till hela gänget bakom Trojkan nöjesproduktion!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar